Sorgbearbetning – textbok
230 kr
Sorgbearbetning – ljudbok
280 kr
Sorgerådgivning och sorgeterapi
230 kr
Frågorna kring sorg är ofta många. Vi får lära oss mycket om hur vi skaffar oss saker, men förvånansvärt lite om hur vi kan hantera förluster och förändringar. När brustna hjärtan läker rätar ut de vanligaste frågetecknen kring sorg och sorgbearbetning.

 

20 kr

När brustna hjärtan läker

En introduktion till sorg och sorgbearbetning

”Tiden läker alla sår.” ”Var stark för barnens skull.” ”Livet går vidare.” Klyschorna kring sörjandet är många, men fungerar sällan. Uppmuntrande kommentarer och goda råd, trots att de sägs i all välmening, är oftast till liten hjälp. Att släppa taget och gå vidare är ett vanligt råd, men skulle vi inte göra det om vi visste hur?

Att känna sorg när man är med om en förlust är normalt och naturligt. Oftast förknippar vi sorg med dödsfall, men sorgereaktioner kan utlösas av en rad olika förluster och förändringar. Skilsmässor, separationer, flytta, husdjurs död, förlust av tillit och trygghet är bara några exempel på olika händelser som kan utlösa sorg.

”Jag hade gått flera utbildningar och arbetat med många klienter innan jag upptäckte sorgbearbetningen. Jag kunde inte ana vilken skillnad den skulle göra, både för mig personligen och i mitt arbete med människor. Sorgbearbetning är en varm och kärleksfull metod som samtidigt är oerhört effektiv. Jag rekommenderar den av hela mitt hjärta.”
– Elizabeth Gummesson, professionell coach, krishanterare och författare

Skriften är författad av Anders Magnusson, VD och grundare av Svenska Institutet för Sorgbearbetning. Anders är utbildad vid The Grief Recovery Institute i USA och får som en av nio i världen certifiera andra i metoden Programmet för Sorgbearbetning. Han utbildar psykologer, diakoner, sjukvårdspersonal och andra som möter sörjande, samt gästföreläser på högskolenivå och arbetar bl.a. med rehabilitering av långtidssjukskrivna och långtidsarbetslösa.

Pris: Textbok 20 kr/st, 20 ex - 15 kr/st, 50 ex - 10 kr/st

Fraktfritt inom Sverige.
© 2002 - 2009    Svenska Institutet för Sorgbearbetning    Tegnérgatan 24    113 59 STOCKHOLM    08-33 50 40    info@sorg.se